Cadeau voor mezelf

IMG_3279
Lang heb ik er op gewacht, want al besteld in december, maar nu kwam-ie dan eindelijk: de doos van zaadhandel Van der Wal uit Hoogeveen. Het leuke van een paar maanden geleden besteld hebben is dat je niet meer zo goed weet wat je op die winterse avond ook al weer had aangekruist in de zaadcatalogus. Dus er arriveerde deze week een soort verrassingsdoos: leuk, ik heb mezelf tuinbonen cadeau gedaan! En kievitsbonen, met die mooie paarswitte vegen, joehoe! Ik bleek vier soorten pootaardappelen voor mijn tuin te hebben bedacht: pompadour, vitelotte noire, charlotte en koopmans blauwe (mijn favoriet van vorig jaar).
De pootaardappels zijn verrassend klein dit jaar.. ik hoop maar dat er grotere aardappelen uit de grond komen van de zomer.
Vanochtend heb ik ze in eierdozen gelegd en voor het raam gezet om voor te kiemen. Tuinbuurman Ilya kwam kijken. Hij heeft zijn aardappels al in de grond gedaan. Voorkiemen hoeft niet, inderdaad, het mag wel. Ilya neemt alleen wel een risico: als het nog erg nat wordt, of het gaat nog gemeen vriezen, dan kunnen zijn aardappelkinders wel eens het loodje leggen. Hij verwacht geen problemen, zegt hij. En anders is het jammer. Ja, zo kun je ook denken natuurlijk.
Ik ben benieuwd wat straks het verschil wordt tussen zijn en mijn oogst. Alsof we een beetje Van Hollande Bodem naspelen: de moestuinwedstrijd die nu op tv is. De strijd om de mooiste aardappel van het Buikslotermeerpark is losgebarsten!

One thought on “Cadeau voor mezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>