Ja, ein-de-lijk: tulpen!

IMG_5259
Lang gewacht en toch gekomen: de tulpen zijn er weer in mijn tuin. In groten getale, en zo hoort het ook, want bij tulpen is mijn devies: je kunt er gewoonweg niet mee overdrijven. Een tulp is toch al een en al overdrijving, dus…

…dan maar gewoon keihard in de overdrive, vind ik.
IMG_5220
Ik kan opgelucht ademhalen: na een hele moeizame winter (ik heb daardoor ook heel lang niet geblogd, excuus daarvoor, dames en heren tuiniervrienden) die heerlijke felle, intense kleuren zien: ik word er zomaar ineens perfect gelukkig van. Jij ook?
IMG_5287
IMG_5279
IMG_5248
Niet alleen de felle rode en oranje zijn subliem, ook de matgele (al drie jaar terugkomers, het is ongelooflijk) vind ik geweldig om te zien. En wat niet te denken van de ‘Queen of Night’, die donkerste tulp die er is (hij zou zwart zijn, maar hij is in het echt diep paars, heel mooi), en dat tegen de roomwitte achtergrond van m’n pas geverfde veranda: WAUW, wat chic!
IMG_5217
Ik had in voorgaande jaren nogal wat problemen met beesten (ik weet nog steeds niet welke precies) die mijn tulpenbollen weg snaaiden nog voordat er een tulp te zien was. Maar afgelopen najaar heb ik maatregelen getroffen: de tulpen in vijverbakjes geplant, en daar kippengaas omheen gevouwen, en die bakjes ingegraven in de tuin. Nu staan er daardoor overal bosjes tulpen in de tuin, maar dan zonder vaas.. Wel een apart gezicht. Hoewel, liever zie ik toch grote drifts met tulpen in de tuin.
IMG_5269
Ik heb afgelopen najaar ook een flink aantal tulpenbollen extra diep ingraven. Ik denk wel een centimetertje of dertig diep. Owowow, ik nam dus echt geen halve maatregelen. Maar het resultaat is er dan ook naar: een mini-Keukenhofje in Amsterdam-Noord. Laat de toeristen nu maar komen, haha.
IMG_5272
IMG_5276
Eerst was ik bang dat de tulpen heel korte stengels zouden hebben omdat ze zo diep staan, maar dat blijkt wel mee te vallen. Vanwege het diepe ingraven zijn ze hun nek misschien wel heel erg gaan uitrekken, maar ja, dat is beter dan opgegeten tulpen, nietwaar!?

Ben jij ook zo into tulpen? Word je ook zo blij van al die tulpenbakken die nu door heel Amsterdam staan? Ik geloof dat ze er iets van 600.000 hebben geplant in de stad. Wat mij betreft worden dat er volgend jaar een miljoen.
Ik ben benieuwd naar je ervaringen met tulpen, schrijf me, ik hoor graag je tulpenverhalen (en zie graag je tulpenfoto’s).
En dan hier tot slot van deze post nog een paar foto’s, gewoon om nog heel even te blijven baden in de euforie:
IMG_5230
IMG_5085
Foto 0F LBB4-17
IMG_5249

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *