Zaaigeluk

IMG_2844
Het is zover! Mijn eerste zaden van 2015 zitten in de kweekbakken.
De eer is aan de Tigerella, een heerlijk sappig tomaatje met een stoer groenig tijgervelletje, waar ik er vorig jaar…

…veel van heb mogen eten.
Ik heb gisteren eerst in mijn kas gezaaid:
IMG_2846
Daar was het rond de 10 graden Celcius, ik vrees dat dat nog te koud is voor deze zaden, die officeel bij een temperatuur van 18-20 graden Celcius kiemen. Maar de zon hoeft maar even door te breken en het kweekbakje kan zomaar warm genoeg zijn, dus wie weet…
Omdat ik sta te trappelen de eerste plantjes omhoog te zien komen, heb ik gisteravond ook maar even een paar Tigerella-zaadjes binnen gezaaid, in een kweekbakje op de vensterbank. Ik verwacht binnen één à twee weken nieuw leven te zien. Ik ben heel benieuwd welke plantjes het mooist en stevigst zullen worden, die uit de kas of uit de huiskamer. En welke de meeste, lekkerste tomaten zullen opleveren. We gaan het meemaken.
IMG_2847

2 thoughts on “Zaaigeluk

  1. ik ga je volgen! Heb een moestuin van 50m2 gehuurd, maar binnen zaaien …. Ik weet nog niet of ik daaraan ga beginnen. Volgend jaar misschien. Anderen in het tuincomplex zeiden dat niemand tomaten deed…… Omdat t nooit lukt….. Zet je ze straks ook buiten?

    • Tomaten kan heel goed hoor! Heb ze buiten en binnen gehad, maar binnen is echt het beste. Buiten kan het wel wat worden, maar alleen in een hele mooie zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>